Fidel Castro si vremea socialismului tropical

Postat la 10 aprilie 2011 23 afişări

"Istoria ma va achita" spusese Fidel Castro in 1953, dupa asaltul ratat asupra cazarmii Moncada. "Istoria nu are mila!", ii raspunde acum Volker Skierka, autorul acestei solide biografii a liderului cubanez Fidel Castro, una dintre cele mai spectaculoase si mai controversate personalitati ale ultimei jumatati de secol.

Incercand sa-l judece fara mila si fara prejudecati, jurnalistul german (care a lucrat pentru Reuters si Süddeutsche Zeitung) incearca sa ne restituie un chip istoric complex, care a participat la multe batalii crancene si a trait momente triumfale, din postura de salvator al natiunii.

Vom descoperi un Fidel recompus cu fidelitate, pe baza unei laborioase coborari in arhivele RDG si ale CIA, un Fidel care a combatut toata viata liberalismul economic, dar care, in ultimii ani, a incercat toate metodele de seductie pentru atragerea turistilor straini intru salvarea socialismului tropical.

Volker Skierka, "Fidel Castro", Editura Victoria Books, Bucuresti, 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/fidel-castro-si-vremea-socialismului-tropical-8143955
8143955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.