Dupa Llosa, faceti cunostinta cu Alonso Cueto

Postat la 14 noiembrie 2010 19 afişări

Alonso Cueto este, in momentul de fata, cel mai sonor nume al literelor peruviene, dupa recentul nobelizat Mario Vargas Llosa. Prezent, in luna octombrie, la lansarea primei traduceri in romaneste din opera sa, Cueto a coplesit publicul bucurestean cu amintiri legate de Llosa (impreuna cu care a realizat o carte de memorii), cu informatii privind literatura sud-americana si cu detalii semnificative, in sens cultural, legate de activitatea sa de profesor universitar si de teoretician al literaturii.

"Ora albastra" (roman recompensat cu prestigiosul premiu Herralde, in 2005) este o coborare intr-un trecut tulbure si nelinistitor, pe care o opereaza un avocat (Adrian Ormache) caruia totul, pana in momentul inceperii povestii, i-a suras in viata. Pana in momentul cand se trezeste si descopera ca tatal sau, pe care il credea un erou militar, fusese de fapt tortionar si ca avusese o relatie extraconjugala cu o indianca, in urma careia ar fi rezultat un copil, posibilul sau frate.

Alonso Cueto, "Ora albastra", Editura Humanitas Fiction, 2010

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Alonso Cueto,
Ora albastra,
Llosa,
Peru,
roman
/arta-si-societate/carte/dupa-llosa-faceti-cunostinta-cu-alonso-cueto-7713174
7713174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.