Dragoste si pictura

Postat la 03 aprilie 2008 24 afişări

„Theft. A Love Story” este saga a doi frati in viata carora debarca o blonda seducatoare, Marlene, a carei misiune este de a autentifica niste tablouri ale unui pictor celebru, pe nume Jacques Leibovitz. Michael, el insusi plastician, se indragosteste nebuneste de tanara experta, iar influenta ei ii va zgudui din temelii cariera.

Impreuna cu Hugh, fratele sau handicapat mintal, va incepe o nemaipomenita calatorie pe urmele blondei si va ajunge din vastele spatii australiene pana in Manhattan, via Tokio. Atat scena artistica mondiala, cat si frauda, ideea de responsabilitate si de mantuire prin arta sunt luate peste picior intr-o povestire in care umorul, ironia si satira se intrec.

Peter Carey, autorul romanului, este una dintre cele mai importante voci literare ale continentului australian, laureat al Premiului Booker, al Commonwealth Writers Prize sau The Age Book of the Year Award. A realizat un scenariu pentru regizorul Wim Wenders si, actualmente, preda la City University din New York.

Peter Carey, „O poveste de iubire”, Editura Humanitas Fiction, Bucuresti, 2007

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Carey
/arta-si-societate/carte/dragoste-si-pictura-2517584
2517584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.