De unde vine energia

Postat la 17 mai 2010 45 afişări

Energia pozitiva este totul - cam asa s-ar sintetiza subiectul cartii “Puncte fierbinti” scrisa de profesorul Lynda Gratton.

Stiu, am mai auzit asta de sute de ori, in diferite carti motivationale, dar lucrarea de fata trateaza subiectul diferit, referindu-se la secretul companiilor care au reusit pe piata prin energie si inovatie.

Gratton vorbeste din experienta - preda managementul la una dintre cele mai importante scoli de business din lume, London Business School, iar in 2009 a ajuns pe locul 18 in topul Thinkers50 al teoreticienilor din sfera economica.

In viziunea ei, "punctele fierbinti" pot fi locuri de munca, echipe, departamente, companii, fabrici, coridoare, cantine, conferinte, cu alte cuvinte orice loc unde oamenii lucreaza impreuna creativ.

Autoarea a inceput documentarea inca din 1995, cand a studiat cele mai performante companii din lume, ca BP, Goldman Sachs sau Nokia. Astfel a descoperit puncte comune ale succesului lor - liderii se concentrau asupra crearii culturii organizationale, oamenii lucrau in echipa, iar companiile stimulau energia creativa. E drept, unele dintre companiile de pe lista au ajuns acum pe prima pagina din cu totul alte motive (vezi BP sau Goldman Sachs).

Dupa modelul cartilor de business americane, totul porneste de la studii de caz cu experienta companiilor pe diferite piete, astfel incat informatiile uneori greoaie pot fi asimilate mai usor. Este o carte perfecta pentru specialistii in HR (Gratton este recunoscuta drept una dintre cele mai mari specialiste in domeniu din lume) sau pasionatii de business. n

Lynda Gratton

"Puncte fierbinti", Editura Publica, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/de-unde-vine-energia-6120745
6120745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.