Cu petitia la Strasbourg

Postat la 19 decembrie 2010 51 afişări

Romanul "Europa" este monologul interior dezabuzat, grotesc, plin de umor negru si de patetism, al unui barbat, naratorul Jerry Marlowe.

Lector de limba engleza in Italia, Jerry pleaca de la Milano si vrea sa ajunga la Strasbourg, la Parlamentul European. Este insotit de un intreg grup de colegi, profesori de limbi straine la Milano, printre care si fosta lui amanta, profesoara de franceza. Cu totii vor sa depuna la institutia amintita o petitie care sa le rezolve un litigiu de munca, ce antrenase pana atunci nenumarate procese. Profesorii sunt acompaniati de un grup de studente solidare cu cauza lor.

Delicioasele creaturi vor tranforma anosta calatorie intr-un voiaj delectant, frivol si decadent, in care nimeni nu comunica, de fapt, cu nimeni. Folosindu-l pe Jerry ca prototip, Tim Parks, cu o ironie dezlantuita, face portretul unui om modern ratacit intr-o lume fara repere, incapabila sa-si inventeze o identitate.

Tim Parks, "Europa", Editura Leda, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Europa,
calatorie,
Strasbourg,
parlament,
Tim Parks
/arta-si-societate/carte/cu-petitia-la-strasbourg-7830095
7830095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.