Crime printre prelati

Postat la 31 ianuarie 2008 1 afişăre

Ne aflam in data de 2 aprilie 2005. Papa Ioan Paul al II-lea se stingea din viata, iar Piata San Pietro se umplea de credinciosii veniti sa-i aduca un ultim omagiu. Chiar inainte ca marele conclav de la Vatican sa-l aleaga pe noul papa, doi cardinali progresisti sunt asasinati, in urma unui ritual crud si minutios, care trimite cu gandul la faptul ca aceasta crima ar fi opera unui psihopat.

Chiar in acelasi moment, in Statele Unite, un anume Karosky, banuit de acte de pedofilie, a evadat dintr-un centru de reabilitare destinat preotilor catolici. Exista oare vreun raport intre cele evenimente? Lamurirea acestei probleme va cadea in sarcina unei tinere criminaliste, Paola Dicanti, specializata in ucigasi in serie. Ea va intelege, la scurta vreme dupa demararea anchetei, ca cei care atatau luptele pentru putere la Vatican ii vor pune numeroase bete in roate.

Juan Gomez-Jurado, "Spionul lui Dumnezeu", Editura Tritonic, Bucuresti, 2007

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Gomez-Jurado
/arta-si-societate/carte/crime-printre-prelati-2357035
2357035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.