Conspiratii, pasiuni sangeroase si nebunia puterii

Postat la 06 februarie 2011 36 afişări

Ne aflam in Roma, intr-o vreme când toata lumea, de la Caligula in jos, este corupta. imparatul stoarce aristocratia ca sa-si finateze schemele nebunesti, aristocratia stoarce clasa de mijloc, iar clasa de mijloc ii stoarce pe plebei.

Rufus, personajul prin ochii caruia este filtrata aceasta lume haotica, rascolita de pasiuni sangeroase si de porniri discretionare, este sclav. Gratie lui, Douglas Jackson ne ajuta sa patrundem in bolgiile curtii imperiale, sa deslusim intrigile din culise, sa intelegem resorturile intime care il fac pe Caligula sa se comporte ca un zeu caruia nu ii stau in cale nici morala, nici legea, nici sentimentele traditionale.

Temandu-se de moarte si de faptul ca isi poate in fiecare clipa pierde puterea, ratacit intr-o lume marcata violent de abuzuri, scandaluri sexuale si conspiratii, imparatul desavarseste absurdul prin propriile actiuni megalomane si proiecte asasine.

Douglas Johnson, "Caligula", Editura Allfa, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Douglas Johnson,
Caligula,
roman,
istorie
/arta-si-societate/carte/conspiratii-pasiuni-sangeroase-si-nebunia-puterii-7954658
7954658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.