Cinci sute de portrete din Evul Mediu romanesc

Postat la 06 noiembrie 2010 522 afişări

Avem de-a face cu o lucrare clara, cu subiecte tratate concis, care oglindeste viata a peste 520 de personalitati, autohtone si straine, care si-au desfasurat activitatea in Tarile Romane, in epoca medievala (din secolele IX-X, pana in anul 1821).

Autorii ne ofera articole despre conducatori ai primelor formatiuni politice de pe teritoriul romanesc (Balica, Dobrotici, Gelu, Glad, Ivanco, Menumorut, Thocomer etc.), domni ai Tarii Romanesti si ai Moldovei, voievozi, principi si guvernatori ai Transilvaniei (Sigismund Báthori, Samuel von Brukenthal, Iancu de Hunedoara, Georgius Martinuzzi, Ioan Zápolya s.a.), comandanti militari si dregatori (Preda Brancoveanu, Mitrea din Hotarani, Radu din Ceptura, Constantin Samurcasi), ierarhi ai cultelor religioase (Antim Ivireanul, Ignatiu Batthyány, Sava Brancovici, Anastasie Crimca, Dosoftei, Vasile Moga, Ioan Para, Atanasie Rednic, Serafim, Teodosie etc), oameni de cultura si arta, autohtoni si straini, sotii si fiice de domni si dregatori (Maria Brancoveanu, Safta Brancoveanu, Doamna Chiajna, Maria de Mangop, Ecaterina Salvaresso, Maria Voichita) etc.

(Colectiv), "Evul Mediu romanesc. Dictionar biografic", Editura Meronia, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
evul mediu,
Tarile Romane
/arta-si-societate/carte/cinci-sute-de-portrete-din-evul-mediu-romanesc-7695839
7695839
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.