Cel mai bine păstrat secret din lume

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 03 septembrie 2011 84 afişări

"Mulţi cetăţeni sunt făcuţi să creadă, prin secretizare şi ridiculizare, că obiectele zburătoare neidentificate sunt o prostie", declara în 1960 amiralul Hillenkoetter, fost director al CIA.

În ciuda autorităţii celui care lansa acest avertisment şi a intervalului lung de timp scurs de la producerea lui şi până în zilele noastre, problema existenţei OZN-urilor continuă să pară, în ochii opiniei publice mondiale, fie o scorneală pusă la cale de conspiraţionişti, fie o invenţie a mass media aflată în căutare de senzaţional, fie, în sfârşit, un produs al minţilor dereglate ale unor lunateci.

Un expert al ozenologiei, Timothy Good, un autor credibil, cu un discurs echilibrat, a adunat în această carte documente ultrasecrete (reproduse în facsimil în paginile lucrării), interviuri cu martori-cheie şi discuţii cu specialişti din cadrul armatei şi al serviciilor secrete, cu politicieni şi oameni de ştiinţă, care dezvăluie, în maniere şi din unghiuri diferite dar congruente, numeroasele întâlniri ale oamenilor cu reprezentanţii unor civilizaţii extraterestre.

Dispariţii de avioane militare, fenomene bizare şi inexplicabile, observaţii ale unor obiecte a căror tehnologie depăşeşte în mod evident tehnologia pământeană, sunt sesizate şi inventariate în cele mai îndepărtate părţi ale globului, din Rusia până în Statele Unite, şi din India până în Australia. Citindu-l, ai impresia că în "Invadatorii", "Dosarele X" sau "Întâlnire de gradul III", "F"-ul din SF dispare.

Timothy Good încearcă să pună capăt muşamalizării concertate oficial şi să spargă misterul unui fenomen clasificat drept Top Secret de către guvernele lumii, cu argumente raţionale şi metode de investigaţie pozitive. Teoria sa este că prezenţa vizitatorilor din alte lumi (care? - rămâne de văzut) a început să fie mai activă odată cu cel de-al Doilea Război Mondial şi cu proliferarea armelor de distrugere în masă, care au stârnit nu doar neliniştea, ci şi ostilitatea unor inteligenţe care au început să nu se mai simtă confortabil într-un spaţiu pe care l-au investit ca bază pentru acţiunile lor.

Timothy Good, "OZN, armata şi serviciile secrete", Editura Lifestyle, Bucureşti, 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/cel-mai-bine-pastrat-secret-din-lume-8693070
8693070
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.