Ce mai mancam ca sa slabim

Postat la 24 mai 2010 108 afişări

Prefera alimentele fara chimicale, a declansat dezbateri si controverse stil “Jamie Oliver contra Dr. Oz” despre provenienta mancarii, dar si-a sustinut teoriile cu argumente stiintifice.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a fost printre primii care au atras atentia asupra importantei nutritiei si a incercat sa schimbe obiceiurile alimentare prin "Noua ordine alimentara". Cea mai noua carte a sa, "Si noi ce mai mancam ca sa slabim", incearca sa dea raspunsuri stiintifice la intrebarea secolului, fundatia unei industrii de miliarde de euro - "cum se slabeste?".

In consecinta, mai mult de jumatate din volum are ca tema slabitul, iar autorul promite ca vom intelege de ce nu am slabit, chiar daca am incercat totul pana acum.

Pentru amatori, cartea include si un regim de urgenta in stilul revistelor de moda - "Cum scapam rapid de cateva kilograme pentru a intra in rochia preferata?". Interesante sunt capitolele care trateaza teme ca vitaminele, mineralele, alcoolul, grasimile, longevitatea sau imbatranirea.

De altfel, toate cartile profesorului arata ca niste reviste de moda - hartie lucioasa, colorata si multe reclame la diferite produse alimentare.

Personal, un singur sfat va sfatuiesc sa ignorati - consumul de gem de prune de Topoloveni, insa doar daca nu va place gustul de prune din care tocmai a fost obtinuta tuica.

GHEORGHE MENCINICOPSCHI

"Si noi ce mai mancam ca sa slabim", Editura Coreus Publishing, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/ce-mai-mancam-ca-sa-slabim-6160851
6160851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.