Cartea unui premiant pentru umor negru

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 10 aprilie 2011 113 afişări

Desi este intitulat "roman", volumul lui Régis Jauffret este o suita de 500 texte scurte (maximum doua pagini, format mare) in care evolueaza mii de personaje de pe o veritabila corabie a nebunilor, care aduc cu ele tot atatea monologuri indurerate despre mizeriile sau stralucirile (mai rare, e drept) ale vietii cotidiene.

Desi este intitulat "roman", volumul lui Régis Jauffret este o suita de 500 texte scurte (maximum doua pagini, format mare) in care evolueaza mii de personaje de pe o veritabila corabie a nebunilor, care aduc cu ele tot atatea monologuri indurerate despre mizeriile sau stralucirile (mai rare, e drept) ale vietii cotidiene. Amoruri ranite, plictisuri otravitoare, crime mai mult sau putin condamnabile legal, lasitati marunte sau abominabile, tradari neasteptate, crize de anxietate si tulburari de personalitate, fericire parentala sau bucurie conjugala, iata cateva dintre momentele prin care autorul incearca sa construiasca o noua comedie umana.

Nascut in 1955, autor a circa 25 de volume, si detinator al prestigiosului premiu Femina, Jauffret a primit pentru volumul de fata marele premiu de umor negru Xavier Forneret.

Régis Jauffret, "Microfictiuni", Editura Vellant, Bucuresti, 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/cartea-unui-premiant-pentru-umor-negru-8143843
8143843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.