Cartea pericolelor pentru baieti

Postat la 31 mai 2010 72 afişări

Nu e o perioada prea buna sa fii copil, din moment ce in unele tari tortul aniversar a fost interzis, iar copiii petrec din ce in ce mai putin timp batand mingea pe maidan sau interactionand cu parintii, fiind in schimb inrolati in Matrixul computerelor, al consolelor de jocuri, al televizorului.

Din fericire, a aparut "Cartea pericolelor pentru baieti", efortul autorilor Con Iggulden si Hal Iggulden, care te invata (daca esti baiat sau doar o fata mai curioasa ori mai baietoasa) tone de lucruri utile - cum sa faci o baterie, cum sa construiesti o casuta intr-un copac, cele 10 porunci din Biblie, cum sa impachetezi un colet, batalii celebre, fotbalul de masa, pescuitul si o sumedenie de alte activitati care sa refaca sentimentul minunat de a fi copil si dorinta de aventura.

Cartea include tot felul de operatiuni care necesita manuirea unor unelte considerate periculoase, motiv pentru care a si fost criticata in tari precum Marea Britanie. Pe de alta parte, vanzarile fenomenale (a fost depasita in Anglia doar de seria Harry Potter) demonstreaza ca parintii inteleg nevoia baietilor de a mesteri, de a porni in expeditii, de a descoperi lumea - chiar si din casuta din copac.

De asemenea, volumul nu se preocupa doar de aventuri si explorari, ci ofera si multe informatii istorice si culturale, de la povesti extraordinare sau istorice pana la secretele hartilor stelare sau expresii latinesti pe care ar trebui sa le stie orice baiat. Plus un capitol despre fete.

Varianta romaneasca a fost adaptata astfel incat contine povestiri din istoria Romaniei sau despre eroi precum Aurel Vlaicu, dar si poezii de Alexandru Andries, Florin Iaru si Traian T. Cosovei. "Cartea pericolelor pentru baieti" este cel mai nimerit cadou pe care un tata i-l poate face fiului sau, daca nu se pune problema unui Patek Philippe - si probabil baietii vor aprecia mai mult aceasta enciclopedie speciala pentru ei.

CONN & HAL IGGULDEN

"Cartea pericolelor pentru baieti", Editura Vellant, BucureSti, 2009

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/cartea-pericolelor-pentru-baieti-6197851
6197851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.