Calatorind prin Portugalia cu José Saramago

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 20 martie 2011 43 afişări

Singurul detinator de limba portugheza al premiului Nobel, José Saramago (stins din viata anul trecut), cel care spunea despre sine ca nu este un romancier, ci "un eseist ratat" da masura deplina, in acest eseu-povestire de calatorie, a facultatilor sale de observator cultural, de analist de mentalitati, dar si de pictor-peisagist, atent la nuantele luminii, ale arhitecturii si ale naturii tarii sale.

Portugalia, granita continentului nostru, devine sub condeiul marelui scriitor un caleidoscop viu de sentimente, de portrete de oameni si locuri, de legende revizitate. Pentru portughezi, pentru cei indragostiti de spatiul si cultura lusitane, dar nu numai, cartea este un reper fundamental, o cale de acces ferita de clisee spre esenta uneia dintre cele mai originale spiritualitati din spatiul european.

José Saramago, "Calatorie prin Portugalia", Editura Polirom, Iasi, 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/calatorind-prin-portugalia-cu-jos-saramago-8075558
8075558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.