Bilblioteci si discoteci

Postat la 12 februarie 2008 1 afişăre

Specialist in literatura SF si traducator, prozator si antologator, Mircea Oprita ne ofera in acest volum al sau o suita de eseuri pe teme stiintifice, dintre care o buna parte au vazut lumina tiparului in paginile Ziarului de Duminica.

Volumul reuseste sa transforme niste concepte, situatii sau intamplari cu implicatii  tehnice in fragmente de literatura adevarata, in care ce se spune este aproape la fel de important ca felul cum se spune.

Pornind de la constatarea declinului bibliotecilor in favoarea discotecilor, autorul da o posibila explicatie a bizarului titlu al volumului sau: “Visul meu secret este  sa-mi mut cursul despre utopie, dintr-o sala vecina cu biblioteca Facultatii de Litere, intr-o discoteca. (...) Mai ramane sa-mi dezvolt urechea muzicala si sa ma decid daca-mi trec partitura pe rap ori pe heavy metal”.

Mircea Oprita, “Discoteca din Alexandria”, Editura Limes, Cluj, 2007

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Mircea Oprita
/arta-si-societate/carte/bilblioteci-si-discoteci-2371803
2371803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.