Aventuri de pomină la Calcutta

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 15 aprilie 2012 28 afişări

Spaniolul Carlos Ruiz Zafón este unul dintre cei mai citiţi romancieri europeni din întreaga lume, iar romanul său "Umbra vântului" a devenit, în 2004, un veritabil fenomen literar.

În prezentul volum suntem transportaţi în Calcutta anului 1916. Un soldat britanic fuge prin labirintul de umbre neliniştitoare ale oraşului alb, ţinând la piept doi gemeni nou-născuţi, pe care i-a smuls din mâinile unui criminal. Lăsaţi iniţial în grija bunicii lor, cei doi - frate şi soră - sunt în curând despărţiţi. În 1932, când gemenii împlinesc 16 ani, se reîntâlnesc. Ben şi-a format între timp un grup de prieteni - Chowdar Society - care are întâlniri nocturne într-o clădire ruinată, "Palatul de la miazănoapte".

Odată cu regăsirea lor, peste capul celor doi pare să năvălească o forţă malefică. Scormonind în arhivele oraşului, membrii grupului Chowdar descoperă adevărata personalitate a tatălui celor doi, Jawahal, un arhitect de geniu posedat de o furie ucigaşă.

Carlos Ruiz Zafón, "Palatul de la miazănoapte", Editura Polirom, Iaşi 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/aventuri-de-pomina-la-calcutta-9525519
9525519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.