100 de sfaturi pentru romanii care vor sa-si cumpere casa

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 03 aprilie 2011 94 afişări

Nu intotdeauna trebuie se ne temem de greci atunci cand ne fac daruri. Cartea grecului Ilias P. Papageorgiadis e un cadou salubru, tonic, util pentru cei care vor sa faca o investitie in domeniul imobiliar in Romania.

Autorul este nascut in Grecia (are 36 de ani), a avut mai multe afaceri in media, marketing si PR, iar din 2004 si-a focalizat interesul asupra Romaniei, unde a dezvoltat o firma de consultanta imobiliara. O tara despre care spune, cu niste vorbe pe care dorim sa le credem sincere, ca nu reprezinta "destinatia" lui, ci "insusi destinul" sau.

Dupa ce si-a deschis, in 2008, un blog personal (primul din Romania dedicat sectorului imobiliar) si dupa ce si-a publicat intaia carte romaneasca, "Prin labirintul imobiliarelor", o culegere de anecdote din si despre piata de imobiliare, Ilias Papageorgiadis s-a hotarat sa-si condenseze experienta de consilier intr-un vademecum pentru uzul celor care doresc sa-si cumpere un apartament, o vila sau un teren.

Ce face speciala cartea sa? Urmarindu-l cu atentie, putem afla cum sa abordam relatia cu bancile si problema costurilor ascunse, care ar trebui sa fie criteriile pentru alegerea unui apartament, care este "ciclul de viata" al unei cladiri, care sunt problemele de care sa ne ferim si care este numele real al celor sapte "soacre" ale dezvoltatorului (banca, arhitectul, avocatul, contabilul, constructorul, agentul imobiliar si notarul sau), care sunt avantajele si dezavantajele unei case situate in preajma padurii sau la marginea unui lac. O mie de posibile situatii, condensate intr-o suta de sfaturi fundamentale. Sfaturi prietenoase, venite din partea unui om care crede cu tarie ca "orice criza ascunde oportunitati majore".

Ilias P. Papageorgiadis, "100 mici secrete pentru investitii imobiliare de succes", Editura R.G. Publishing, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/100-de-sfaturi-pentru-romanii-care-vor-sa-si-cumpere-casa-8122543
8122543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.