Când comerţul cu artă chiar merge ca pe roate

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 iunie 2014 54 afişări

Camionul nu e numai un mijloc de transport, ci poate fi şi un magazin pe roţi, aşa cum o demonstrează cele folosite la vânzarea îngheţatei sau a altor alimente, ori chiar spaţiu de prezentare, în cazul celor mai mari folosite de tineri creatori de modă ca să-şi expună creaţiile.

Când comerţul cu artă chiar merge ca pe roate

Mai recent, artiştii par să fi constatat că un camion poate foarte bine servi şi drept spaţiu de expoziţie. Au apărut galeriile de artă pe roţi, multe dintre ele deţinute de proprietari de galerii tradiţionale, care aduc astfel operele spre accesul direct al publicului, scrie New York Times.

Unele galerii mobile ajung la festivaluri, altele în gări sau în parcuri ori încearcă să le aţină calea celor care în mod normal nu s-ar duce până în zona cu galerii de artă din oraşele lor. Un proprietar de spaţiu de expoziţie pe roţi şi-a instalat vehiculul la un moment dat chiar sub un pod, după ce îl plimbase prin mai multe locuri pe care iubitorii de artă le puteau afla urmărindu-i pagina de Facebook.

Costurile mai reduse presupuse de o galerie mobilă le permit proprietarilor să rişte mai mult atunci când aleg artiştii ale căror lucrări le expun şi să testeze reacţia publicului fără să fie presaţi de nevoia de a vinde ceva să-şi acopere cheltuiele cu chiria, spre exemplu.

Pe de altă parte, criticii expoziţiilor itinerante susţin că publicul nu poate admira aşa operele de artă pe îndelete ca într-o galerie clasică şi nici galeria nu-şi poate atrage clientelă, aşa cum trebuie. Mai mult, susţin aceştia, un artist nu poate ajunge să se impună dacă expune lucrări numai în galerii pe roţi.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cand-comertul-cu-arta-chiar-merge-ca-pe-roate-12761593
12761593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.