Cum arata hotelul care va scapa neatins de 2012 - Arca lui Noe (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 06 ianuarie 2011 149 afişări

Inspirat de incalzirea globala si de nivelul tot mai ridicat al apelor marii, un arhitect rus a proiectat un hotel care poate fi construit atat pe uscat, dar mai ales pe apa, o constructie plutitoare care ar putea rezista celor mai nefavorabile conditii meteo.

Ark, hotelul cu design ciudat, ar putea fi construit in doar cateva luni oriunde in lume, devenind un loc potrivit pentru refugiu in caz de dezastre naturale, spune arhitectul Alexander Remizov pentru publicatia Spiegel.

Remizov a proiectat hotelul in colaborare omul de stiinta Lev Britvin si cu o companie de design si inginerie din Germania, ca parte a unui program de arhitectura pentru situatii de dezastru derulat de Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA).

Astfel, hotelul care are o suprafata locuibila de 14.000 de metri patrati propune tehnologii si solutii care ar duce la economisirea de energie (energia solara, eoliana si termala ar putea fi stocate in partea subacvatica a constructiei si transformate in electricitate) si prin designul si materialele folosite ar oferi rezistenta necesara in caz de dezastre naturale precum cutremure sau inundatii. De altfel, exteriorul nu va fi construit din sticla, ci dintr-un material durabil, mult mai rezistent conditiilor meteor nefavorabile.

Constructia Ark ar putea fi gata in doar cateva luni daca prefabricatele ar fi pregatite si designerii ar gasi si investitorii dispusi sa transforme hotelul in realitate la un cost aproximativ egal cu cel necesar constructiei unei cladiri inteligente, eficienta din punct de vedere energetic, dupa aprecierea arhitectului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotel,
The Ark,
arhitect
/analize/turism/cum-arata-hotelul-care-va-scapa-neatins-de-2012-arca-lui-noe-galerie-foto-7867234
7867234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.