Noile modele Dacia Logan şi Sandero facelift vor intra în producţie săptămânile următoare

Autor: Departamentul Economic Postat la 09 octombrie 2016 537 afişări

Noile modele Logan şi Sandero facelift vor intra în producţie săptămânile următoare, când vor fi lansate şi pe piaţa locală, a declarat Yves Caracatzanis, directorul general şi preşedintele Automobile Dacia.

"Deja la Mioveni se asamblează modele de preserie în acest moment. Noul Duster cu transmisie automată va veni însă în primul semestru al anului viitor", a adăugat Yves Caracatzanis într-un interviu pentru ZF.

Spre deosebire de anii anteriori, pe măsură ce piaţa auto europeană iese din criză, clienţii nu se mai mulţumesc cu maşini low-cost şi vor automobile cu un preţ corect şi bine echipate. "Europa vrea acum smart-buy pentru că nu mai este în criză, când erau căutate maşinile low-cost. Din acest motiv, acum Dacia are o cotă de piaţă în creştere, de 2,8% în acest an, faţă de 2,5% anul trecut şi ne adaptăm din mers, motiv pentru care lansăm Duster cu transmisie EDC", a subliniat Caracatzanis.

La nivel european, Duster este al doilea cel mai bine vândut model compact către clienţi persoane fizice, iar Sandero este pe locul trei, potrivit datelor Dacia. În primele opt luni ale acestui an, Dacia a vândut aproape 21.000 de autoturisme pe piaţa locală, în scădere cu 3,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LOGAN,
SANDERO,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.