Carmina Dragomir: Ultimul an a fost, din perspectiva mea, un exerciţiu intens şi plin de provocări, în care am învăţat multe lucruri despre noi ca oameni, ca profesionişti şi ca echipă

Postat la 22 aprilie 2021 444 afişări

Carmina Dragomir: Ultimul an a fost, din perspectiva mea, un exerciţiu intens şi plin de provocări, în care am învăţat multe lucruri despre noi ca oameni, ca profesionişti şi ca echipă

CEO  —  Metropolitan Life


Cifră de afaceri (2020): N/A Număr de angajaţi: 150


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Că sunt momente în care trebuie să ai încredere că totul va fi bine, să ai încredere în oamenii din viaţa ta şi în tot ceea ce ai construit alături de ei până atunci.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Să îmbrăţişez cu încredere timpurile noi şi neprevăzutul.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Ultimul an a fost, din perspectiva mea, un exerciţiu intens şi plin de provocări, în care am învăţat multe lucruri despre noi ca oameni, ca profesionişti şi ca echipă. Am învăţat cum ne putem menţine motivaţi, fiind aproape unii de ceilalţi şi descoperind în fiecare zi noi moduri de a comunica, de a empatiza şi a ne eficientiza activităţile. Oferim soluţii pentru orice situaţie care impune provocări; de la susţinere pentru a lucra în cele mai bune condiţii de acasă, până la sprijin psihologic sau acces la platforme de învăţare.

—   Work from home sau de la birou?

Chiar dacă echipa Metropolitan Life lucra şi înainte de pandemie pe modelul flex time, nu am lucrat exclusiv de acasă până în martie, anul trecut. De aceea, aş putea spune că pandemia m-a făcut să realizez două lucruri: simt nevoia să fiu la birou, alături de echipă, atunci când lucrăm la un proiect, atunci când discuţia cu cel din faţa mea înseamnă mai mult decât un update pe un to do list, sau când ne pregătim pentru o nouă etapă, când setăm o nouă direcţie. În acelaşi timp, atunci când ziua este fragmentată în multe întâlniri şi activităţi individuale şi timpul pe care l-aş petrece pe drum poate fi investit mai bine, cred că work from home este soluţia perfectă.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Acasă. Acasă înseamnă familia mea, prietenii, oamenii mei dragi, grupul acela de WhatsApp în care găseşti mereu o mulţime de mesaje şi care mă ajută să găsesc mereu motive noi pentru a face din fiecare zi, o zi mai bună.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Fiecare zi din ultimul an a reprezentat o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru mine. Începând cu colega mea, care mamă fiind, a reuşit să găsească cea mai bună cale de a gestiona toate activităţile, iar performanţa ei de la finalul anului a fost evaluată ca outstanding; continuând cu colegul meu, care după 20 de ani de vânzări face-to-face, a vândut cu succes prima asigurare, utilizând 100% mijloacele digitale; mergând mai departe spre echipă.

—   Putere vs. feminitate:

Asociez feminitatea cu vulnerabilitatea. Iar vulnerabilitatea nu înseamnă doar să împărtăşeşti ce simţi, înseamnă să faci asta chiar şi atunci când ai dubii, când nu eşti sigură că planul B la care te gândeşti este sau nu unul bun, când ai încredere că vei primi înţelegere şi un sfat constructiv din partea celor cu care colaborezi. Şi pentru că vorbim mai mult despre ceea ce ne face să fim puternici, şi mai puţin despre ceea ce ne face să fim vulnerabili, cred că puterea este poate la fel de importantă ca vulnerabilitatea, cred că puterea se află în curajul de a fi vulnerabil.

Profilul Carminei Dragomir a apărut în anuarul 100 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.