Bancpost reduce dobânda cu 0,8% pentru clienţii cu credite în franci elveţieni

Autor: Razvan Muresan Postat la 28 ianuarie 2015 163 afişări

Bancpost reduce dobânda cu 0,8% pentru clienţii cu credite în franci elveţieni

Bancpost, deţinută de banca elenă EFG Eurobank, a anunţat că reduce dobânda cu 0,80 puncte procentuale pentru toţi clienţii săi persoane fizice cu credite în franci elveţieni cu dobândă variabilă. Această măsură se va aplica începând din data de 29 ianuarie 2015 şi va fi valabilă până la următorul termen de revizuire a dobânzii, conform clauzelor stipulate în contractul fiecărui client.

"Bancpost îşi sprijină clienţii care întâmpină dificultăţi la plata ratelor prin soluţii individuale. Bancpost va continua să ofere şi soluţii pe termen lung, bazate pe opţiunile şi nevoile fiecărui client. Aceste soluţii au început să fie oferite de bancă încă din 2009, iar în prezent includ restructurarea, conversia de monedă şi prelungirea perioadei de creditare", informează banca.

Potrivit ZF, activele băncii elene în România se situau la sfârşitul lunii septembrie la 3,38 miliarde de euro, în scădere de la 3,46 miliarde de euro la sfârşitul primului semestru. În decembrie 2013, activele se ridicau la 3,85 miliarde de euro. Soldul brut al creditelor a scăzut în trimestrul al treilea faţă de trimestrul precedent cu 2,7%, de la 2,62 miliarde de euro la 2,55 miliarde de euro. Comparativ cu sfârşitul anului trecut, soldul creditelor s-a redus cu 6%, de la 2,71 miliarde de euro. Banca înregistra la sfârşitul trimestrului al treilea credite cu întârzieri la plată mai mari de 90 de zile în valoare de 822 milioane de euro, în urcare de la 820 milioane de euro la sfârşitul lunii iunie. În decembrie 2013, aceste credite se ridicau la 758 milioane de euro. Portofoliul de depozite al Eurobank pe piaţa românească era la sfârşitul lunii septembrie de 1,87 miliarde de euro, faţă de 1,89 miliarde de euro în luna iunie şi 1,87 miliarde euro în decembrie 2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clienti,
credite,
dobanda,
bancpost
/analize/servicii-financiare/bancpost-reduce-dobanda-cu-0-8-pentru-clientii-cu-credite-in-franci-elvetieni-13790274
13790274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.