Ana Paraschivoiu, head of digital transformation, Vodafone România: În recrutare, voi aprecia creativitatea, rezilienţa şi instinctul candidaţilor de a căuta alternative şi a-şi antrena echipa pentru a rezolva provocările

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 15 iunie 2023 226 afişări

Ana Paraschivoiu, head of digital transformation, Vodafone România: În recrutare, voi aprecia creativitatea, rezilienţa şi instinctul candidaţilor de a căuta alternative şi a-şi antrena echipa pentru a rezolva provocările

Ana Paraschivoiu şi-a început cariera în Vodafone în urmă cu 15 ani şi şi-a construit mare parte din experienţă fiind în roluri de automatizare şi simplificare, transformare agile şi digitalizare. În prezent, coordonează echipele care dezvoltă procesele digitale şi robotizate din spatele interacţiunilor clienţilor cu compania.

1. Ce rol v-aţi propus să aveţi în 2030?

Un rol de lider al unei echipe TechCo ce creează şi experimentează aplicabilitatea soluţiilor de automatizare şi Inteligenţă Artificială, ca alternativă la procesele complexe şi costisitoare. 

2. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?

Să inspir, să dau încredere şi energie oamenilor, să provoc status quo-ul. Să valorizez diversitatea talentelor şi să stimulez creativitatea şi productivitatea, să cultiv disciplina şi flexibilitatea. Liderul va facilita execuţia interdepartamentală rapidă şi va menţine echipele conectate la experienţa clientului şi la reacţia/opinia acestuia. 

3. Care vor fi principalele provocări pentru liderul anului 2030?

Ambiguitatea şi complexitatea generate de evoluţia accelerată a tehnologiei; provocarea de a înţelege noile fenomene, de a alege soluţiile şi procesele potrivite pentru organizaţie; curajul de a explora teritorii necunoscute; construirea culturii organizaţionale care sprijină evoluţia şi integrează stilul de lucru al generaţiilor noi.

4. Dar principalele oportunităţi pe care le veţi avea ca lideri odată cu avansul tehnologiei?

Ne vom concentra pe conectarea dintre noi şi pe inteligenţa emoţională, multe dintre procese fiind tehnologizate. Vor apărea noi roluri, o experienţă pe care noi deja o avem în echipa de dezvoltare a asistentului digital TOBi. Avansul tehnologic va aduce oportunitatea de a creşte productivitatea şi a oferi clienţilor mai multă simplitate şi relevanţă.

5. Cum credeţi că se va desfăşura un interviu de angajare în 2030 şi ce calităţi veţi aprecia cel mai mult la un viitor coleg?

Roboţii vor fi primul filtru în procesul de angajare, fiind cei care vor identifica profilurile potrivite rolului. În recrutare, voi aprecia creativitatea, rezilienţa şi instinctul candidaţilor de a căuta alternative şi a-şi antrena echipa pentru a rezolva provocările, inteligenţa socială şi deschiderea la nou şi învăţare.    ■

Ana Paraschivoiu, Vodafone România, 35 de ani

Cifră de afaceri (2022): 4,695 mld. lei

Număr de angajaţi*: 3.200

*la 31 martie 2023


BUSINESS Magazin va lansa în curând anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2023, unde vorbim cu cea mai nouă generaţie de tineri manageri şi antreprenori cu vârsta de până în 40 de ani despre schimbările cu care se confruntă sub influenţa tot mai mare a AI. Ne-am propus ca în cadrul ediţiei de anul acesta a catalogului să analizăm modul în care cei mai tineri manageri şi antreprenori vor reuşi să conducă organizaţiie din România către un viitor în care inovaţia, eficienţa, sustenabilitatea, dar şi emoţiile umane vor defini noua lume a afacerilor. Ana Paraschivoiu, Head of Digital Transformation, divizia Customer Operations, este unul dintre managerii al căror profil va apărea în cadrul acestui proiect.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.