Ce salarii veti avea in 2008

Postat la 08 ianuarie 2008 1 afişăre

Cresterile salariale nu vor mai atinge nivelul celor din 2007, spun specialistii. Pe piata muncii, cei mai cautati vor continua sa fie specialistii din IT, finante si din domeniul tehnic.

Cat vor mai creste salariile in 2008?

Anul acesta cresterea generala a salariilor va fi de 12%-15%, anticipeaza Ruxandra Stoian, director la PwC. Vor fi si unele domenii in care acestea vor creste mai mult, respectiv cele aflate in dezvoltare intensa in ultimii doi ani: domeniul serviciilor externalizate (BPO), centre de relatii cu clientii (call centers), centre de prestari servicii (shared service centers).

Ce schimbari se profileaza in politica de recrutare a firmelor?

Harry Meintassis, country manager al Hay Group Romania: „Criza de personal calificat se va acutiza si mai mult in urmatorii doi-trei ani, daca firmele nu incep sa-si dea seama ca trebuie sa devina incubatoare pentru dezvoltarea de talente. Companiile trebuie sa identifice pozitiile-cheie, strategice dintr-o companie - cine sunt jucatorii principali, cei secundari si sa dezvolte planuri de succesiune“.

Vor veni mai multi straini sa lucreze

in Romania?

Liviu Constantinescu, business development manager la HART Human Resource Consulting: „Piata romaneasca este atractiva la nivel de recompense si beneficii, motiv pentru care ar putea atrage nu numai oameni in functii de conducere, ci si specialisti din alte tari, chiar dezvoltate. Dar va mai dura pana la a deveni o practica uzuala de recrutare. Echilibrul intre experienta si salariu probabil ca se va atinge intr-un an sau doi“.

Vor mai exista expati la conducerea companiilor din Romania?

Cresterea salariilor poate avea si o consecinta pozitiva, aceea de intoarcere in tara a celor plecati sa lucreze in strainatate, iar experienta internationala ii va ajuta pe acestia sa ia locul managerilor straini aflati la conducerea companiilor din Romania. „In 2007, numarul managerilor expati a scazut, iar tendinta se va pastra si anul acesta“, spune Panos Manolopoulos, Stanton Chase.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane
/analize/resurse-umane/ce-salarii-veti-avea-in-2008-2327166
2327166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.