Care este cea mai săracă ţară din lume, unde locuitorii câştigă mai puţin de 400 de dolari pe an

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 08 iunie 2016 11788 afişări

Care este cea mai săracă ţară din lume, unde locuitorii câştigă mai puţin de 400 de dolari pe an

Dintre cele mai sărace 23 de state ale lumii, 19 se află pe continentul african, potrivit celor de la Business Insider.

Folosind datelor Fondului Monetar Internaţional (FMI), clasamentul a fost realizat în funcţie de PIB-ul pe cap de locuitor, determinând astfel care sunt cele mai bogate şi cele mai sărace state. În cadrul analizei s-a luat în calcul şi paritatea la puterea de cumpărare (PPP), care se referă la costul de trai şi nivelul inflaţiei; state mai mici precum Liechtenstein, Vatican sau Monaco nu au fost incluse în studiu.

Republica Democrată Congo a fost desemnată drept cea mai săracă ţară din lume, având un salariu mediu anual de doar 394 de dolari. Într-un puternic contrast, cetăţeni ai unor state precum Qatar câştigă peste 100.000 de dolari pe ani.

După Congo urmează Zimbabwe, cu un salariu mediu anual de 589 de dolari, Burundi (648 dolari) şi Liberia (716 dolari pe an).

Primul stat non-african de pe listă este Afganistan, pe locul 10, cu o medie de 1072 de dolari pe an.

Vezi care sunt cele mai sărace state din lume pe pagina următoare >>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/care-este-cea-mai-saraca-tara-din-lume-unde-locuitorii-castiga-mai-putin-de-400-de-dolari-pe-an-15452941
15452941
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.