Cine este omul care schimbă tot ce ştiam despre agricultură. El a inventat un înlocuitor de sol care nu are nevoie nici de apă pentru a cultiva plantele

Autor: Ioana Matei Postat la 05 aprilie 2021 36670 afişări

Cine este omul care schimbă tot ce ştiam despre agricultură. El a inventat un înlocuitor de sol care nu are nevoie nici de apă pentru a cultiva plantele

► Compania AeroFarms, liderul global în agricultura verticală, plănuieşte listarea, la o evaluare de 1,2 miliarde de dolari.

► Compania cultivă plante la interior şi nu foloseşte solul sau 95% din apa necesară de obicei pentru vegetale; compania foloseşte în schimb un material textil pentru rădăcinile plantelor şi sprayuri bogate în nutrienţi pentru hrănirea lor.

► Materialul care înlocuieşte solul a fost inventat de un profesor de la Universitatea Cornell, Ed Harwod, care şi-a unit forţele cu DavidRosenberg şi MarcOshima pentru a pune bazele companiei cu sediul în Newark, New Jersey, în 2011.

► Printre clienţii companiei se numără şi mari retaileri, precum WholeFoods şi FreshDirect.

► Compania fuzionează în vederea listării cu Spring Valley, un SPAC al Pearl Energy Inestment în scopul de a strânge o finanţare de 350 mil. dolari. Compania a fost finanţată cu peste 100 mil. dolari până acum.

c

​„Am făcut cercetări timp de mai multe luni, uitându-ne la tehnologii din toată lumea. Apoi, am găsit o posibilă soluţie aproape în grădina noastră.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.