ZIUA REGALITĂŢII: Familia regală a depus un buchet de flori la statuia regelui Carol I - GALERIE FOTO

Autor: Dorina Călin Postat la 10 mai 2014 58 afişări

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă dimineaţă, la statuia regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal din Bucureşti, unde membri ai familiei regale, printre care s-a numărat principesa moştenitoare Margareta, au depus un buchet de flori, cu ocazia Zilei Regalităţii, sărbătorită pe 10 mai.

Sâmbătă, la ora 11.00, membrii familiei regale au ajuns în Piaţa Palatului Regal, situată în faţa Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) din Capitală, unde au fost întâmpinaţi de aproximativ 200 de persoane, purtând steaguri tricolore cu stema regală. Oamenii au aplaudat sosirea principesei moştenitoare Margareta, a principelui Radu, a principesei Maria şi a principelui Nicolae. Familia regală a depus un buchet de flori la statuia regelui Carol I şi i-a salutat pe cei prezenţi la eveniment.

Persoanele prezente în Piaţa Palatului Regal au scandat lozinci promonarhiste, precum "Trăiască regele", "Monarhia salvează România", "Monarhia uneşte România", "Trăiască monarhia", "Regele Mihai", şi i-au aplaudat pe membrii familiei regale. Totodată, unele dintre persoanele prezente la eveniment aveau pancarte cu mesaje promonarhiste, cum ar fi "Regele pe tronul Ţării" şi "Zece Mai ne-a fi de-a pururi/ Sfânta zi, căci ea ne-a dat/ Domn puternic ţării noastre/ Libertate şi Regat".

La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), care au depus un buchet de flori la statuia regelui Carol I, după plecarea familiei regale. Totodată, au fost prezenţi reprezentanţi ai Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), veniţi din Galaţi pentru acest eveniment.

De asemenea, un grup de patru fete a susţinut un scurt concert.

Persoanele prezente la eveniment s-au declarat susţinătoare ale monarhiei şi au afirmat că acest sistem politic ar putea fi favorabil României şi locuitorilor ei.

O parte dintre cei prezenţi au spus că oamenii nu au fost informaţi despre evenimentele organizate de Ziua Regalităţii şi acest lucru se vede din numărul destul de mic al celor adunaţi sâmbătă în Piaţa Palatului Regal.

De asemenea, persoanele care au participat la eveniment au primit pliante în care erau enumerate câteva motive pentru care este important ca ziua de 10 mai să fie sărbătorită.

O doamnă prezentă la eveniment a spus că România are nevoie de educaţie şi de cultură şi că toţi cei din parlament nu au atâta educaţie şi cultură cât au cei din familia regală. "Ţara are nevoie de această educaţie, de această cultură", a spus femeia.

Ziua Regalităţii a fost marcată de familia regală a României prin mai multe evenimente, care s-au desfăşurat în perioada 7-10 mai, însă în absenţa Regelui Mihai I.

Sâmbătă, de la ora 8.00, a fost dat startul celei de-a treia ediţii a Maratonului Regal. Participanţii au alergat pe un traseu de 10,5 kilometri în jurul parcului Herăstrău. Atât startul, cât şi sosirea şi premierea au avut loc la Palatul Elisabeta din Bucureşti. La startul maratonului concurenţii au fost întâmpinaţi de principele Nicolae, iar premierea câştigătorilor va avea loc la Palatul Elisabeta, începând cu ora 15.00, în prezenţa principesei moştenitoare Margareta.

De asemenea, grădina Palatului Elisabeta va găzdui cea de-a cincea ediţie a Garden Party, evenimentul urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 17.30. Evenimentul, devenit tradiţie, va aduce împreună 6.000 de invitaţi, printre care personalităţi ale autorităţii politice centrale şi locale, personalităţi ale mediilor academic, cultural, ştiintific şi politic, personalităţi ale societăţii civile şi mediului de afaceri, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai clerului. Cei 6.000 de invitaţi reprezintă toate judeţele ţării şi Republica Moldova.

Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, considerată în prezent cea mai titrată orchestră de suflători din România, va susţine un concert în grădina palatului. La fel ca în anii precedenţi, Iacarii Acrobaţi îşi vor da concursul, survolând Palatul Elisabeta.

La Garden Party vor lua parte principesa moştenitoare Margareta, principele Radu, principesa Maria şi principele Nicolae.

Evenimentele dedicate Zilei Regalităţii se vor încheia cu un concert susţinut sâmbătă, de la ora 19.00, de Camerata Regală, la Ateneul Roman din Bucureşti. La concert vor lua parte principele Radu şi principesa Maria.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la eveniment)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FAMILIA REGALĂ,
CAROL I,
ZIUA REGALITĂŢII
/actualitate/ziua-regalitatii-familia-regala-a-depus-un-buchet-de-flori-la-statuia-regelui-carol-i-galerie-foto-12617654
12617654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.