Yemenul cere Naţiunilor Unite lansarea unei misiuni militare terestre

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 mai 2015 100 afişări

Administraţia Yemenului a cerut Naţiunilor Unite să autorizeze trimiterea unei misiuni militare terestre pentru combaterea insurgenţilor huthi, în special în oraşele Aden şi Taiz, informează BBC News online.

Insurgenţii au avansat în oraşele Aden şi Taiz în pofida raidurilor aeriene efectuate de coaliţia internaţională coordonată de Arabia Saudită.

Bombardamentele au fost lansate după ce Yemenul a trimis o solicitare similară Naţiunilor Unite în luna martie.

În plus, Administraţia din Yemen a cerut organizaţiilor pentru drepturile omului să semnaleze "abuzurile barbare" comise de insurgenţii huthi.

Ambasadorul Yemenului la ONU, Khaled Alyemany, a menţionat un incident în care 32 de persoane au fost ucise într-un atac atribuit rebelilor în largul Portului Aden.

"Îndemnăm comunitatea internaţională să intervină rapid cu forţe terestre pentru salvarea Yemenului, în special a oraşelor Aden şi Taiz", a spus diplomatul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
YEMEN,
ONU,
/actualitate/yemenul-cere-natiunilor-unite-lansarea-unei-misiuni-militare-terestre-14227472
14227472
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.