Yakuza anulează festivităţile de Halloween

Postat la 27 octombrie 2015 148 afişări

Yakuza anulează festivităţile de Halloween

Yakuza, sindicatul crimei organizate din Japonia, s-a despărţit în două facţiuni rivale, în urmă cu o lună, iar tensiunile sunt mari de atunci, motiv pentru care tradiţia de Halloween a fost întreruptă anul acesta, relatează The Daily Beast.

De Halloween, grupul Yamaguchi-gumi (Yakuza) le permitea copiilor să le ceară mafioţilor bomboane şi alte dulciuri, însă această tradiţie a fost întreruptă anul această din cauza unui posibil război între cele două facţiuni.

Este surprinzător faptul că un un sindicat al crimei organizate, precum Yakuza, să aibă o asemenea tradiţie. Yamaguchi-gumi funcţionează încă din 1915, iar aceştia tot timpul au încercat să aibă o relaţie bună cu localnicii. Organizează un concurs de făcut torturi din orez şi distribuie alimente localnicilor la fiecare început de an.

În trecut, grupul avea o tradiţie ca la fiecare Revelion să ofere plicuri cu felicitări de Anul Nou, însoţite de bani cash.

De asemenea, după cutremurul din 1995 şi dezastrul din 2011, organizaţia a ajutat populaţia cu apă, pături, mâncare şi le-a oferit adăpost. Deşi poliţia îi cataloghează ca o grupare violentă, Yamaguchi-gumi insistă că este o organizaţie umanitară care le oferă o casă celor proscrişi de societate şi aplică o jutiţie de stradă. Poliţia şi victimele Yakuza îi contrazic, totuşi.

Cât despre Halloween, nu există un răspuns oficial de ce festivităţile de anul acesta au fost anulate, însă cineva din cadrul organizaţiei a declarat pentru The Daily Beast că există probleme între cele două facţiuni şi că nu vor ca oameni nevinovaţi să fie implicaţi în eventualele violenţe.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/yakuza-anuleaza-festivitatile-de-halloween-14862708
14862708
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.