Wall Street Journal: NATO discută despre suplimentarea trupelor de la frontiera cu Rusia

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 29 octombrie 2015 48 afişări

Statele membre NATO discută despre o suplimentare a trupelor staţionate la frontiera cu Rusia şi plasarea lor sub comanda Alianţei Nord-Atlantice, scrie Wall Street Journal, care citează diplomaţi şi ofiţeri, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

Potrivit ediţiei de miercuri a WSJ, un plan prevede plasarea de batalioane în Polonia şi cele trei state baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -, iar altul prevede un singur batalion NATO în regiune.

După ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea, anul trecut, ţările din regiune sunt îngrijorate cu privire la următoarea mişcare a Moscovei. Faptul că armata rusă şi-a multiplicat exerciţiile în regiune a sporit îngrijorarea vecinilor săi.

Reuters scrie că nu a confirmat aceste informaţii.

Aceste discuţii despre suplimentarea trupelor la frontiera cu Rusia au loc în urma unor presiuni ale unor state din Europa Centrală şi de Est în vederea consolidării prezenţei Alianţei Nord-Atlantice în regiune.

Preşedinţia română, scrie RFE-RL, a anunţat joi că Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Slovacia vor solicita la summitul NATO prevăzut pe 4 noiembrie la Bucureşti măsuri de "consolidare a frontierei de est a NATO".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NATO,
TRUPE,
RUSIA
/actualitate/wall-street-journal-nato-discuta-despre-suplimentarea-trupelor-de-la-frontiera-cu-rusia-14866169
14866169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.