VOT pentru Parlamentul european. Kurz speră că partidele de centru, nu cele extremiste, vor ieşi întărite în urma europarlamentarelor

Autor: Mircea Olteanu Postat la 26 mai 2019 16 afişări

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că speră că partidele de centru, nu cele extremiste, vor ieşi întărite în urma alegerilor europarlamentare, informează agenţia The Associated Press.

VOT pentru Parlamentul european. Kurz speră că partidele de centru, nu cele extremiste, vor ieşi întărite în urma europarlamentarelor

Kurz, care a votat duminică la o secţie din Viena, şi-a exprimat speranţa într-o victorie a formaţiunii sale, Partidul Popular (centru-dreapta), în cadrul alegerilor europarlamentare.

În contextul prăbuşirii coaliţiei guvernamentale de la Viena, în urma unui scandal de corupţie în care este implicat un lider al Partidului Libertăţii (extremă-dreapta), fostul partener de coaliţie al Partidului Popular, alegerile europarlamentare reprezintă un test major pentru formaţiunea lui Kurz.

Indiferent de rezultat, Kurz se va confrunta luni cu o moţiune de cenzură depusă de opoziţia din Parlamentul de la Viena, ce are putea să treacă în condiţiile în care social-democraţii şi Partidului Libertăţii au semnalat că vor vota în favoarea demiterii premierului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUSTRIA,
ALEGERI,
UE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.