Vodafone anunţă un nou plan de restructurare

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 16 mai 2023 25423 afişări

Vodafone anunţă un nou plan de restructurare

Vodafone plănuieşte să dea afara 11.000 de angajaţi după ce Margherita Della Valle, noul CEO al companiei, a avertizat că gigantul telecom „trebuie să se schimbe”, pe fondul unei perioade marcate de o performanţă slabă pe cea mai mare piaţă a sa şi de scăderea preţului acţiunilor, scrie Financial Times.

Reducerile de personal vor avea loc atât la sediul central al Vodafone din Marea Britanie, cât şi pe pieţele locale, a anunţat marţi compania , care a publicat rezultate anuale ce nu au fost pe măsura estimărilor analiştilor.

„Performanţa noastră nu a fost suficient de bună”, a declarat Della Valle, care a fost numit director general permanent luna trecută, după ce a fost şef interimar în urma plecării lui Nick Read la sfârşitul anului trecut.

Ieşirea din scenă a lui Read a urmat presiunilor exercitate de un număr tot mai mare de acţionari, nemulţumiţi de dificultăţile întâmpinate de Vodafone în Germania, cea mai mare piaţă a sa, precum şi de îngrijorările legate de faptul că grupul este prea puţin prezent în Europa şi Africa.

Vodafone are aproximativ 104.000 de angajaţi, potrivit ultimului său raport anual.

Reducerile de personal stabilite de Della Valle au fost făcute în contextul în care ultimele rezultate ale grupului au arătat că veniturile pe întregul an au crescut cu doar 0,3%, la 45,7 miliarde de euro, sub estimările analiştilor. Profitul ajustat înainte EBITDA a scăzut cu 1,3%, la 14,7 miliarde de euro, faţă de estimările companiei care se aştepta la o cifră de 14,9 miliarde de euro.

Pe lângă reducerile de personal, Della Valle se află, de asemenea, sub presiune pentru a optimiza operaţiunile europene ale grupului. Read a fost criticat de acţionari pentru că nu a reuşit să obţină acorduri pentru a îmbunătăţi performanţa Vodafone pe pieţe precum Spania şi Italia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.