Viktor Orban: Statele UE ar trebui să aibă dreptul de a decide ce imigranţi să primească

Autor: Mihai Draghici Postat la 05 iunie 2015 91 afişări

Statele membre UE ar trebui să aibă "dreptul fundamental" de a stabili ce imigranţi extracomunitari să primească, afirmă premierul Ungariei, Viktor Orban, citat de MTI.

Orban a criticat politicile Uniunii Europene în materie de imigraţie. "Dacă nu ne-ar impune reguli nerealiste, nu ar fi refugiaţi în Ungaria, i-am fi repatriat pe toţi demult", a spus Orban.

Premierul Ungariei a propus ca deciziile în materie de imigraţie să ţină de competenţa statelor sau ca reglementările europene să fie "realiste".

"Imigranţii care vin din Grecia sau din Serbia nu mai sunt refugiaţi în momentul ajungerii în Ungaria pentru că nu mai vin direct din ţările din care fug", a spus Orban.

Referindu-se la cotele de imigraţie impuse de Comisia Europeană statelor membre UE, Orban a catalogat ideea drept un "eşec", exprimând convingerea că planul va fi respins la summitul UE.

Orban a notat că unele state europene au poziţii "chiar mai radicale" decât Ungaria în materie de imigraţie, oferind ca exemple Olanda şi Marea Britanie.

Consultarea naţională din Ungaria în materie de imigraţie este "corectă şi deschisă", a spus Orban, admiţând că întrebările nu sunt tocmai "favorabile imigranţilor".

"De ce ar trebui să iubim imigranţii când cetăţenii ungari îi consideră pericole sau ameninţări?!", a adăugat Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
UE,
IMIGRAŢIE
/actualitate/viktor-orban-statele-ue-ar-trebui-sa-aiba-dreptul-de-a-decide-ce-imigranti-sa-primeasca-14410133
14410133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.