Google prezintă scuze după ce poza premierului indian a apărut la căutarea cu "Top 10 infractori"

Autor: Ioana Bojan Postat la 04 iunie 2015 146 afişări

Compania de Internet Google a prezentat scuze după ce fotografiile premierului indian, Narendra Modi, au început să apară printre rezultatele la căutarea imaginilor cu "Top 10 infractori".

"Ne cerem scuze pentru orice confuzie sau neînţelegere cauzată de acest lucru", anunţă Google într-un comunicat, relatează BBC News Online.

Fotografiile cu premierul indian au apărut la rezultatele căutării alături de imagini cu terorişti, criminali şi dictatori.

Alţi lideri internaţionali de pe listă sunt fostul preşedinte american George Bush şi fostul dictator libian Muammar Kadhafi.

"Aceste rezultate ne deranjează şi nu reflectă opiniile Google", a adăugat compania, în comunicatul emis miercuri noaptea.

"Uneori, modul în care imaginile sunt descrise pe Internet poate conduce la rezultate surprinzătoare ale unor căutări specifice. Lucrăm neîncetat la îmbunătăţirea algoritmilor pentru a preveni rezultate neaşteptate ca acesta", a mai transmis Google.

Compania de Internet a precizat că rezultatul s-a datorat unui cotidian britanic care a publicat o imagine a lui Modi cu metadate eronate.

Google a fost nevoită să prezinte scuze după ce mai mulţi politicieni şi comentatori indieni şi-au exprimat îngrijorarea pe reţelele de socializare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INDIA,
GOOGLE,
FOTOGRAFII,
Narendra Modi
/actualitate/google-prezinta-scuze-dupa-ce-poza-premierului-indian-a-aparut-la-cautarea-cu-top-10-infractori-14403293
14403293
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.