Vicepreşedinte ASF: Intermediarii şi asigurătorii sunt pregătiţi să aplice legea IDD

Postat la 28 septembrie 2018 68 afişări

Brokerii şi companiile de asigurări din piaţa locală sunt pregătiţi să aplice legea privind distribuţia în asigurări (legea IDD), a declarat Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul conferinţei Patronatului Brokerilor de Asigurări.

Vicepreşedinte ASF: Intermediarii şi asigurătorii sunt pregătiţi să aplice legea IDD

El consideră că rolul intermediarilor va deveni mai complex odată cu implementarea directivei IDD, iar in centrul preocuparilor lor va trebui să afle consumatorul şi necesitatea de protejare a acestuia prin diverse mecanisme, precum promovarea unei conduite oneste si transparente în relaţia cu clienţii.

„Transparenţa în relaţia cu clientul nu se rezumă numai la informaţii standardizate cu privire la produse, ci se referă şi la furnizarea de informaţii cu privire la calitatea în care lucrează intermediarii, la posibilele conflicte de interese şi la natura remuneraţiei. În acest context, o atenţie deosebită trebuie acordată aspectelor ce ţin de competenţa şi de formare profesională, pentru a administra corect relaţia dintre asigurat şi asigurător”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
aplicare,
pregatiri,
vicepresedinte,
asiguratori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.