Veşti proaste din SUA: Datoria guvernului american a depăşit pentru prima dată 34.000 de miliarde de dolari, cu doar câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru Congres să ajungă la un acord asupra noilor planuri de finanţare federală

Autor: Ştefan Stan Postat la 03 ianuarie 2024 83 afişări

Veşti proaste din SUA: Datoria guvernului american a depăşit pentru prima dată 34.000 de miliarde de dolari, cu doar câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru Congres să ajungă la un acord asupra noilor planuri de finanţare federală

Datoria guvernului american a depăşit pentru prima dată 34.000 de miliarde de dolari, cu doar câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru ca Congresul să ajungă la un acord asupra noilor planuri de finanţare federală. 

Datele publicate de Departamentul Trezoreriei au arătat că "totalul datoriei publice restante" a crescut la 34.001 trilioane de dolari la 29 decembrie. Această cifră, cunoscută şi sub numele de datorie naţională, reprezintă valoarea totală a împrumuturilor restante ale guvernului federal american acumulate de-a lungul istoriei naţiunii.

Această bornă vine la doar trei luni după ce datoria naţională a SUA a depăşit 33.000 de miliarde de dolari, în timp ce deficitul bugetar - diferenţa dintre ceea ce cheltuieşte guvernul şi ceea ce primeşte din impozite - a crescut vertiginos.

Maya MacGuineas, preşedinta Comitetului pentru un buget federal responsabil, un organism de supraveghere fiscală, a numit cifra record "o "realizare" cu adevărat deprimantă".

"Deşi nivelul nostru de îndatorare este periculos atât pentru economia noastră, cât şi pentru securitatea naţională, America pur şi simplu nu se poate opri din împrumutat", a declarat ea marţi într-o declaraţie.

Datoria naţională a devenit un punct major de dispută între republicani şi democraţi, agravând impasurile privind bugetul federal care ameninţă să închidă periodic guvernul.

Republicanii spun că programele de cheltuieli federale susţinute de administraţia Biden sunt prea costisitoare, iar democraţii spun că reducerile de taxe susţinute de republicani au strivit veniturile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
datorie,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.