Veşti proaste pentru românii cu credite: cresc ratele. Dobânzile au început să urce la noi maxime

Postat la 04 septembrie 2017 731 afişări

Ratele românilor cu credite au crescut pe nevăzute: Indicele Robor cu scadenţă la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobândă variabilă, urcă la maximul ultimelor 5 luni, în timp ce Robor la 6 luni accelerează la un maxim record din februarie 2016

Veşti proaste pentru românii cu credite: cresc ratele. Dobânzile au început să urce la noi maxime

Indicele Robor cu scadenţă la şase luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a urcat în ultima lună cu 0,07%, cel mai ridicat nivel din februarie 2016.

Pe 4 august, indicele Robor la 6 luni era 1,05, iar în raportul transmis astăzi de BNR acesta a urcat la 1,12%, în scădere totuşi faţă de şedinţa de vineri, cânad a atins 1,13%. 

Indicele Robor la 3 luni, vast folosit la creditele Prima Casă pentru formarea dobânzii, a crescut cu 0,05% în aceeaşi perioadă, de la 0,87% pe 4 august, la 0,92% pe 4 septembrie. Roborul la 3 luni este la maximul ultimelor 5 luni.

Citeste continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credite,
urcare,
crestere,
rate,
romani,
dobanzi,
incepere,
indice,
maxim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.