Venitul universal de bază revine în atenţia economiştilor de top şi a politicienilor

Postat la 04 septembrie 2017 315 afişări

Ideea unui venit universal de bază (UBI) devine din ce în ce mai populară, atrăgând interesul unor economişti de top şi al lumii politice.

Venitul universal de bază revine în atenţia economiştilor de top şi a politicienilor

La rândul lor, an­treprenorii din Silicon Valley, preocupaţi de impactul tehno­logiei asupra mo­delelor tradi­ţio­nale de ocupare a forţei de muncă, fi­nanţează studii şi do­nează pentru proiecte de cercetare.

Guvernele evaluează posibilitatea ca acesta să înlocuiască o parte din sistemele de protecţie socială din ce în ce mai complexe, costisitoare şi ineficiente, potrivit Forbes.

Un studiu recent privitor la UBI arată că acordarea unui venit lunar de 1.000 de dolari fiecărui adult din SUA ar creşte economia americană cu 2.500 miliarde de dolari până în 2025, scrie CNBC.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.