Veşti bune pentru salariaţi: Angajaţii vor avea parte de o minivacanţă de trei zile şi o zi liberă în timpul săptămânii

Postat la 17 iunie 2021 13939 afişări

Veşti bune pentru salariaţi: Angajaţii vor avea parte de o minivacanţă de trei zile şi o zi liberă în timpul săptămânii

Românii se bucură de o nouă minivacanţă cu ocazia Rusaliilor. Potrivit Codului Muncii, românii au 15 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale. În acest an, opt dintre aceste zile libere sunt în weekend.

Românii vor avea o nouă minivacanţă în weekend, când se sărbătoresc Rusaliile, în contextul în care ziua de luni, 21 iunie, este zi liberă.

Rusaliile se celebrează la 50 de zile după Paşte şi la 10 zile după Înălţarea Domnului, potrivit Calendarului Ortodox. Angajaţii au două zile libere legale, respectiv 20 iunie (duminică) şi 21 iunie (luni).

Potrivit Codului Muncii, românii au 15 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, iar în acest an, opt sunt în weekend, în timp ce şapte sunt în timpul săptămânii.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepţia unităţilor sanitare şi a celor de alimentaţie publică, precum şi a unităţilor în care activitatea nu poate fi întreruptă. Cei care lucrează în acest zile au dreptul la compensarea cu timp liber, acordat în următoarele 30 de zile.

Zilele libere se acordă pentru: Paşte (Vinerea Mare, Duminica Paştelui, Lunea Luminată), două zile pentru Anul Nou, două zile pentru Rusalii, două zile pentru Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Internaţională a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.

Până la finalul anului, angajaţii din România vor avea următoarele zile libere de sărbători legale:

 20 iunie (duminică): Rusaliile

 21 iunie (luni): A doua zi de Rusalii

 15 august (duminică): Adormirea Maicii Domnului

 30 noiembrie (marţi): Sfântul Andrei

 1 decembrie (miercuri): Ziua Naţională a României

 25 decembrie (sâmbătă): Crăciunul

 26 decembrie (duminică): A doua zi de Crăciun.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timp,
angajati,
salariati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.