Veste bună pentru cei care vor să recupereze taxa auto: ce acte mai trebuie depuse

Postat la 29 martie 2018 290 afişări

Guvernul a eliminat, joi, prin ordonanţă de urgenţă, obligativitatea de a anexa la cererea de restituire a taxei auto ori a timbrului de mediu a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii.

Veste bună pentru cei care vor să recupereze taxa auto: ce acte mai trebuie depuse

Măsura de simplificare a procedurilor de restituire pe cale administrativă a taxei auto sau a timbrului de mediu este inclusă într-o ordonanţă de urgenţă adoptată joi de Executiv.

”Se elimină obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii, pentru că organul fiscal are posibilitatea de a verifica informaţiile respective, înscrise de contribuabil în cerere, în baza de date pe care o deţine sau la care are acces”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.