Venizelos: Grecia nu are nicio şansă să economisească 11,5 mld. euro în doi ani

Postat la 18 iulie 2012 11 afişări

Grecia nu are aproape nicio şansă să economisească 11,5 miliarde de euro în doi ani, aşa cum solicită Comisia Europeană şi FMI înainte de a mai acorda ţării vreun nou împrumut, a declarat liderul partidului socialist PASOK, Evangelos Venizelos, fost ministru al Finanţelor.

PASOK este unul dintre cele trei partide aflate la guvernare în Grecia. "Este foarte dificil, este aproape imposibil să obţinem 11,5 miliarde de euro prin economii bugetare în 2013 şi 2014", a afirmat Venizelos. El a adăugat că aceste dificultăţi existau oricum, dar sunt amplificate de recesiune. Potrivit guvernului elen, PIB-ul Greciei s-ar putea contracta cu 6,7% în 2012, faţă de un declin de 4,5% anticipat iniţial, în special din cauza reducerii drastice a cheltuielilor publice, cuplate cu concedieri masive.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
pib,
dificultati,
datorii,
economie
/actualitate/venizelos-grecia-nu-are-nicio-sansa-sa-economiseasca-11-5-mld-euro-in-doi-ani-9876556
9876556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.