Vânzările înregistrate de Apa Calipso au ajuns la 48 milioane de lei la 11 luni

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 21 decembrie 2016 312 afişări

Vânzările înregistrate de Apa Calipso au ajuns la 48 milioane de lei la 11 luni

Producătorul apei de izvor naturale Calipso a atins, la 11 luni, afaceri de 48 milioane de lei, în creştere cu 13 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

“A fost un an foarte bun pentru noi, am depăşit cu 13% cantitatea de apă livrată în 2015. În această situaţie, ne-am concentrat atenţia şi asupra investiţiilor pentru reducerea cantităţii de plastic folosite anual cu cca 60 tone“, a declarat Daciana Siderache, director general Apa Calipso.

Apa de izvor Calipso este extrasă de la peste 250 de metri  adâncime, din Codrii Vlăsiei. Analizele de laborator arată că este o apă oligominerală, cu un reziduu sec de 372 mg/l, uşor alcalină, cu un pH de 8,2, similar pH-ului lichidelor din corpul uman şi un nivel de nitriţi sub capacitatea de detecţie a aparatelor de laborator.

“Am observat un interes din ce în ce mai crescut al românilor pentru calitatea apei pe care o consumă. Marketingul nu mai face neapărat diferenţa pe piaţa apei. Este un lucru îmbucurător pentru că primează calitatea apei pe care o bem şi nu alte considerente. Pe scurt, trebuie să ştim ce bem, nu neapărat ce brand consumăm”, a adăugat Daciana Siderache.

Unul dintre cei mai importanţi parametri ai apei este pH-ul. Acesta indică aciditatea sau bazicititatea unei substanţe. Apa de izvor Calipso este uşor alcalină, perfectă pentru a reduce nivelul de aciditate din corp, nivel pe care îl creştem consumând alimente precum carne, cafea, lapte sau diferite sucuri.

Un alt criteriu important este reziduul sec. Acesta reprezintă cantitatea de săruri minerale care rămâne în urma procesului de fierbere la 180 grade Celsius. O apă bună trebuie să conţină obligatoriu sub 500 mg/l de reziduu sec.

“Este foarte important ca oamenii să ştie exact ce înseamnă aceste informatii şi cât de mult le poate influenţa starea de bine”, a întărit Daciana Siderache, director Apa Calipso şi farmacist.

Compania Apa Calipso a fost înfiinţată în anul 1991, având acum peste 140 de angajaţi, şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 45 de milioane de lei. Proiectul de extindere a capacităţii de îmbuteliere finalizat anul acesta ridică valoarea totală a investiţiilor în producţie ale companiei la peste 12 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apa,
Calipso,
Daciana Siderache,
vanzari,
ph

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.