Vânzările auto cresc în China pentru a doua lună consecutiv

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 iunie 2020 46 afişări

Vânzările auto cresc în China pentru a doua lună consecutiv

Vânzările de automobile din China ar putea creşte cu 11,7% în mai, a anunţat marţi organizaţia locală din industria auto, sporind speranţele unei recuperări pe cea mai mare piaţă auto din lume, relatează Reuters.

Asociaţia Chineză a Producătorilor de Automobile (CAAM) a spus, într-o postare pe contul său oficial WeChat, că vânzările de vehicule sunt estimate să crească la 2,14 milioane unităţi în mai. Estimarea se bazează pe datele de vânzări colectate de la companii cheie.

CAAM se aşteaptă ca vânzările din primele cinci luni să fie cu 23,1% mai mici faţă de anul trecut, la 7,9 milioane de unităţi.

Pe măsură ce industria auto globală este lovită puternic de pandemie, China a devenit o rază de speranţă pentru producătorii auto, inclusiv Volkswagen şi General Motors.

În aprilie, vânzările auto din China au atins 2,07 milioane de unităţi, în creştere cu 4,4% faţă de anul trecut, aceasta fiind prima creştere a vânzărilor lunare în aproape doi ani, arată datele CAAM.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.