Van Morrison şi Lady Gaga, incluşi în Songwriters Hall of Fame

Autor: Florin Badescu Postat la 20 iunie 2015 78 afişări

Cântăreţul şi compozitorul nord-irlandez Van Morrison şi cântăreaţa americană Lady Gaga au fost incluşi în Songwriters Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi seară, la New York, informează Reuters.

Van Morrison a fost recompensat cu prestigiosul Johnny Mercer Award, un trofeu atribuit tuturor muzicienilor incluşi în Songwriters Hall of Fame, la doar o săptămână după ce a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic din partea reginei Elizabeth a II-a.

La rândul ei, cântăreaţa americană Lady Gaga a fost recompensată cu Contemporary Icon Award. Potrivit organizatorilor, acest trofeu, decernat în premieră, este atribuit "unui artist şi compozitor care a atins statutul de «legendă» în cultura pop".

Printre ceilalţi artişti incluşi în Songwriters Hall of Fame joi seară, la New York, s-au aflat compozitorul de muzică country Bobby Braddock, compozitoarea şi cântăreaţa Linda Perry şi cântăreaţa Cyndi Lauper.

Jerry Garcia, chitaristul şi compozitorul trupei Greatful Dead, a fost premiat postum, alături de textierul trupei, Robert Hunter, dar şi de compozitorul Willie Dixon, care a murit în 1992.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/van-morrison-si-lady-gaga-inclusi-in-songwriters-hall-of-fame-14478265
14478265
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.