Valul de reproşuri l-a făcut să dea înapoi, dar a ajuns să fie şi mai criticat. Ce a spus de această dată ambasadorul SUA la Chişinău despre unirea Republicii Moldova cu România

Postat la 06 septembrie 2016 1639 afişări

„Moldova nu este România, Moldova îşi are propria sa istorie şi propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite şi desigur, mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova", declarase un înalt oficial american pentru postul public de televiziune din Moldova.

După aceste afirmaţii, a urmat o serie de controverse, culminând cu proteste în care unioniştii i-au adus cărţi de istorie şi l-au îndemnat să se mai documenteze despre istoria comună a României şi Republicii. Replica oficialului american a venit, însă, prompt, iar ceea ce a spus nu a făcut decât să declanşeze şi mai multe critici.

Citeşte aici cum s-a răzgândit oficialul american şi ce crede acum despre cei care susţin unirea cu Republica Moldova

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.