Va rezista recordul celui care a sărit cu paraşuta din spaţiu la fel de mult ca cel al Smarandei Brăescu?

Autor: Ioana Matei Postat la 15 octombrie 2012 91 afişări

Nu mulţi ştiu că, la capitolul recorduri din categoria săriturilor cu paraşuta, şi românii stau bine. 20 de ani este durata în care Smaranda Brăescu, prima femeie pilot din România, şi-a menţinut recordul de salt cu paraşuta în urma căruia a devenit şi campioană mondială: o săritură de 7400 de metri, care a durat 25 de minute.

Saltul a fost realizat în 1932 cu o paraşută de construcţie românească, în Sacramento, SUA. În acelaşi an, Smaranda Brăescu a stabilit şi primul record de traversare a Mării Mediterane în şase ore şi zece minute, străbătând distanţa de 1100 km dintre Roma şi Tripoli, potrivit wikipedia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/va-rezista-recordul-celui-care-a-sarit-cu-parasuta-din-spatiu-la-fel-de-mult-ca-cel-al-smarandei-braescu-10220562
10220562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.