Unul dintre cei mai rapizi oameni de pe Pământ este antrenat de o femeie în vârstă de 74 de ani. Tânărul a bătut un record vechi de 17 ani

Autor: Florin Casota Postat la 15 august 2016 224 afişări

Unul dintre cei mai rapizi oameni de pe Pământ este antrenat de o femeie în vârstă de 74 de ani. Tânărul a bătut un record vechi de 17 ani

Wayde Van Niekerk a câştigat cursa de 400 de metri masculin cu un timp impresionant. Sud-africanul a încheiat cu un nou record mondial, alegând distanţa în doar 43:03 de secunde, doborând un record vechi de 17 ani. În 1999 Michael Johnson a alergat aceeaşi distanţă în 43:18. Pe locurile 2-3 s-au clasat James Kirani (Grenada) - 43.76 şi Lashawn Merritt (SUA) - 43.85.

Cel mai bun s-a bucurat de victoria lui Niekerk antrenorul său, Ans Botha, o străbunica în vârstă de 74 de ani. Botha antrenează încă din anii 60. "Este o femeie uluitoare. Sunt recunoscător că m-am putut încrede în munca ei şi rezultatul cred că vorbeşte de la sine. Mă bucur să fac parte din istoria creată de ea", a declarat Van Niekerk.

Femeia l-a observat pe tânărul atlet în 2010 la competiţia IAAF World Junior Championships din Canada, unde Van Niekerk a terminat pe patru. Doi ani mai târziu, Botha a început să-l antreneze pe tânăr care a reuşit să bată recordul personal cu 4 secunde.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.