Topul mondial al ţărilor în funcţie de reputaţie. Ce loc ocupă România

Postat la 15 august 2016 2274 afişări

Topul mondial al ţărilor în funcţie de reputaţie. Ce loc ocupă România

Reputaţia unei ţări e foarte greu de construit şi poate fi pierdută într-o singură clipă, avertizează cercetătorii Reputation Institute, cei care realizează în fiecare an raportul „Most Reputable Countries", clasamentul ţărilor în funcţie de reputaţia la nivel mondial.

În contextul geopolitic actual, limitele sunt cu atât mai fragile, iar statele îşi pot pierde credibilitatea la orice pas greşit. Totuşi, există unele ţări care au fost evaluate pozitiv la un nivel foarte înalt, pe primele locuri situându-se Suedia, Canada şi Elveţia. La polul opus, teritorii măcinate de conflicte armate sunt privite cu neîncredere şi sunt cotate ca având o reputaţie îndoielnică, printre ele Irak, Iran sau Pakistan. Nici România nu stă prea bine la capitolul reputaţie, pentru că, dintre toate cele 70 de state evaluate, s-a clasat abia pe locul 56, după Guatemala, Egipt sau Qatar.

Citiţi continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.