Unsprezece alpinişti au murit în urma cutremurului produs în Malaezia

Autor: Mihai Draghici Postat la 06 iunie 2015 87 afişări

Unsprezece alpinişti au murit, iar opt sunt dispăruţi în urma cutremurului de 5,9 grade produs vineri într-o zonă muntoasă din Malaezia, anunţă sâmbătă autorităţile locale, deşi iniţial se comunicase că sunt răniţi.

Cutremurul de 5,9 grade pe scara Richter, produs vineri dimineaţă, a generat o serie de alunecări de teren pe Vârful Kinabalu. Unsprezece alpinişti au murit, iar opt sunt căutaţi de echipele de salvare.

Vineri, Institutul meteorologic malaezian anunţase că 11 alpinişti au fost răniţi în urma cutremurului.

Alte 130 de persoane, inclusiv alpinişti străini, au rămas blocate pe munte din cauza cutremurului.

Printre persoanele decedate se numără o fată de 12 ani din Singapore, care făcea parte dintr-un grup de alpinişti.

Vârful Kinabalu are altitudinea de 4.095 de metri şi se află în partea malaeziană a Insulei Borneo, împărţită între Malaezia, Indonezia şi Brunei.

Pe munte sunt 117 alpinişti malaysieni, 38 din Singapore, cinci americani, patru olandezi, trei britanici, doi francezi şi doi australieni. De asemenea, sunt turişti din Belgia, Thailanda, Filipine, Kazahstan, India, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Danemarca şi China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MALAYSIA,
CUTREMUR,
/actualitate/unsprezece-alpinisti-au-murit-in-urma-cutremurului-produs-in-malaezia-14413087
14413087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.