Uniunea Europeană şi Statele Unite elaborează un plan de asistenţă financiară pentru Ucraina

Postat la 03 februarie 2014 32 afişări

Uniunea Europeană pregăteşte împreună cu Statele Unite un important program de asistenţă financiară pentru Ucraina, anunţă Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, într-un interviu acordat Wall Street Journal.

Uniunea Europeană şi Statele Unite elaborează un plan de asistenţă financiară pentru Ucraina

 "Uniunea Europeană şi Statele Unite dezvoltă un plan care examinează măsurile pe care le avem de luat în diverse sectoare ale economiei ucrainene pentru ameliorarea lucrurilor", a declarat Ashton, conform AFP.

Oficialul UE, care este aşteptată la Kiev săptămâna aceasta, nu a oferit detalii despre suma avută în vedere, precizând că "cifrele nu vor fi modeste".

"Ajutorul nu va consta doar în bani. Este vorba şi de oferirea de garanţii financiare pentru susţinerea şi stabilizarea economiei ucrainene", a explicat oficialul UE.

În decembrie, premierul Mikola Azarov, care a demisionat săptămâna trecută, a cuantificat la 20 de miliarde de dolari ajutorul financiar de care Ucraina ar avea nevoie de la UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/uniunea-europeana-si-statele-unite-elaboreaza-un-plan-de-asistenta-financiara-pentru-ucraina-12014798
12014798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.