Uniunea Europeană analizează posibilitatea de a se dota cu armament nuclear

Postat la 06 martie 2017 164 afişări

Liderii Uniunii Europene analizează posibilitatea lansării unui program nuclear comunitar construit în jurul arsenalului atomic deţinut de Franţa, afirmă surse citate de cotidianul american The New York Times.

Uniunea Europeană analizează posibilitatea de a se dota cu armament nuclear

Conform acestui plan, arsenalul nuclear francez va fi reconfigurat pentru a proteja restul Europei. Programul nuclear ar urma să intre sub comandament european, cu o finanţare şi doctrină militară la nivel comunitar.

Ideea creării unui arsenal nuclear european este analizată în contextul în care Uniunea Europeană nu vrea să mai fie dependentă de Statele Unite în materie de apărare.

Chiar dacă nicio ţară nouă nu va obţine armament nuclear prin acest plan, aplicarea acestui model ar constitui o escaladare fără precedent a puterii colective a Europei şi o separare radicală de Statele Unite conduse de Administraţia Donald Trump.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.